pijl

ADRES

Brugstraat 29
1775 BC Middenmeer
tel. 0227-501696

info@zeilmakerijbraak.nl


ma: gesloten
Di t/m Vr: 7.30-12.30 en 13.00-16.30
Za: 10.00-16.00

Screens

Een screen is een vlakhangende zonwering. Het doek is opgeborgen in een gesloten kast en glijdt tussen twee geleiders naar beneden. Een screen is eigenlijk overal toepasbaar, voor woningen maar ook voor kantoor en bedrijven. 

Screens houden zonlicht en warmte tegen. In de zomer blijft het daardoor binnen aangenaam koel. Zo kunt u kosten besparen op klimaat-beheersing. Screendoeken zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Het doek is behalve zonwerend ook vuil- en waterafstotend. Het heeft een door-zicht van donker naar licht, waardoor u er overdag, alleen van binnen naar buiten, doorheen kunt kijken. De mate waarin hangt af van de kleur van het screendoek. Een screen met doorzichtdoek is heel geschikt voor bijvoorbeeld woonkamers en kantoren. Voor toepassingen waarbij volledige verduistering nodig is, bijvoorbeeld bij babykamers, is verduisterend doek de oplossing.

Screens worden handmatig bediend d.m.v. een slingerstang of met een elektrische bediening en kunnen dan indien gewenst ook geleverd worden met een afstandsbediening. 


Windvast Screen

De windvaste screen is een vlakhangende zonwering. Het doek is opgeborgen in een gesloten kast en glijdt tussen twee geleiders naar beneden. Een screen is eigenlijk overal toepasbaar, voor woningen maar ook voor kantoor en bedrijven. 

Het opwaaien van de screen is te voorkomen met het optionele windvastsysteem. Met dit ingenieuze systeem worden onderlat en doek in alle posities onder spanning gehouden. Hierdoor kan de onderlat niet meer opwaaien en rammelen. Daarmee is het systeem bij uitstek geschikt voor ramen op grote hoogte of voor op de wind staande gevels. Het windvastsysteem kan worden toegepast bij zowel de hand- als elektrisch bediende screens.


Lockscreen

LockScreen met rits altijd windvast (ritsscreen). Insectenwerend, windvast in elke positie en met een maximale breedte van 5 meter. De nieuwe LockScreen biedt vele voordelen dankzij ritsgeleiding. Met dit ingenieuze geleidingsysteem wordt het doek opgesloten tussen de zijgeleiders. De LockScreen onderscheidt zich door de ritsgeleiding op verschillende punten van andere screens. Zo is de LockScreen niet alleen in elke positie windvast, maar worden insecten volledig geweerd als de screen is gesloten. 

Omdat er bijvoorbeeld geen opening is tussen de geleider en het doek, is de LockScreen – in combinatie met verduisteringsdoek - uitermate geschikt als verduisteringsscreen. Ander pluspunt is dat de zijgeleiders uit twee delen bestaan, waardoor schroeven niet zichtbaar zijn.

Lockscreens worden elektrisch bediend en kunnen indien gewenst ook geleverd worden met een afstandsbediening. 

 Zeilmakerij Braak 2021.
Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.